Politika privatnosti

Ko smo mi

Cloud Native d.o.o., Kneza Mihaila 10, Beograd, Srbija – office@cloudnative.rs – 381 69 690 123  obrađuje vaše podatke o ličnosti.

Naše lice za zaštitu podataka o ličnosti (data protection officer) je, Dario Ristić, Kneza Mihaila 10, Beograd, dario.ristic@cloudnative.rs, 381 69 690 123 

Naša adresa sajta je: https://cloud-native.rs.

Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo

Cloud Native d.o.o. prikuplja sledeće podatke o ličnosti:
Email adresa
Ime i prezime
Broj telefona
IP adresa

Svrha obrade i pravni osnov

Cloud Native d.o.o. koristi vaše podatke za sledeće svrhe:
Pružanje osnovnih usluga
Komunikacija sa  korisnicima
Ponude novih proizvoda i usluga


Cloud Native d.o.o. podatke o ličnosti obrađuje na osnovu sledećeg pravnog osnova:
Pristanak

Pristanak možete povući u svakom trenutku.

Korisnici podataka

ne prosleđuje, ne prodaje, ne iznajmljuje vaše podatke o ličnosti trećim licima.

Zaštita podataka

Cloud Native d.o.o. štiti vaše podatke korišćenjem sledećih mera zaštite:
Enkriptovanje podataka

Cloud Native d.o.o. čuva vaše podatke tokom vremenskog perioda od   u procesu poslovanja sa licem ili društvom

Automatizovano donošenje odluka i profilisanje

Cloud Native d.o.o. ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.

Transfer podataka o ličnosti van EU

Cloud Native d.o.o. vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Evropske unije u sledeće države:
USA, EU

Transfer podataka se sprovodi na osnovu sledećeg mehanizma:
Obavezujuća korporativna pravila 

Transfer podataka o ličnosti van Srbije

Cloud Native d.o.o. vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije u sledeće države: 
USA, EU

Prava građana

Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:

  • Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti;
  • Pristup vašim podacima o ličnosti;
  • Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
  • Brisanje vaših podataka o ličnosti;
  • Prekid obrade vaših podataka o ličnosti;
  • Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;
  • Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;

U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem Cloud Native d.o.o. na sledeće načine:
Adresa, Email, Telefon Kneza Mihaila 10, Beograd, office@cloudnative.rs, 381 69 690 123 

Komentari na sajtu

Kada posetioci ostave komentare na sajtu prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i nisku korisničkog agenta browsera da bismo pomogli u otkrivanju bezvredne pošte.

Pomoćna niska kreirana sa vaše e-adrese (naziva se i hash) može biti dostavljena usluzi Gravatar da biste videli da li je koristite. Smernice za privatnost usluge Gravatar dostupne su ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja komentara, slika profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Media

Ako otpremate slike na Veb lokaciju, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa uključenim ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci Web lokacije mogu da preuzmu i izdvoje sve podatke o lokaciji sa slika na veb-sajtu.

Kolačići – Cookies

Ako ostavite komentar na našem sajtu možete dati saglasnost za čuvanje vašeg imena, e-adrese i veb sajta u kolačićima. Ovo je za vašu pogodnost tako da ne morate ponovo da popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić da utvrdimo da li vaš Internet browser prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite browser.

Kada se prijavite, takođe ćemo podesiti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije za prijavljivanje i izbor prikaza ekrana. Kolačići za prijavljivanje traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako izaberete opciju “Zapamti me”, vaše prijavljivanje će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavljujete članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem browseru. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe posle 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih Veb lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da uključuju ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih Veb lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugu Veb lokaciju.

Ove Veb lokacije mogu da prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje nezavisnih proizvođača i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na tu Veb lokaciju.

Sa kim delimo vaše podatke

Ako zatražite poništavanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u e-poruku za uspostavljanje početnih vrednosti.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vreme. To je zato da bismo mogli automatski da prepoznamo i odobrimo sve propratne komentare umesto da ih držimo u redu za umerenost.

Za korisnike koji se registruju na našem veb sajtu (ako ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, uređuju ili izbrišu svoje lične informacije u bilo kom trenutku (osim što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Administratori Veb lokacije takođe mogu da vide i uređuju te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ukoliko imate nalog na ovom sajtu, ili ste ostavili komentare, možete da zatražite da primite izvezenu datoteku ličnih podataka koje držimo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje nikakve podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Nadležni organ

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.