DO328 Building Resilient Microservices with Istio and Red Hat OpenShift Service Mesh

Kreirajte otporne mikroservise sa Istio i Red Hat OpenShift Service Mesh (DO328) predstavlja uvod u instalaciju, nadgledanje i bezbednosne koncepte. Red Hat OpenShift je kreirao platformu u okviru OpenShif-a, koja je učinila primenu i skaliranje mikroservisa i aplikacija efikasnim.

Međutim, kako ove arhitekture postaju sve veće i složenije, definisanje načina na koji te usluge međusobno komuniciraju je sve teže. Red Hat OpenShift Service Mesh sadrži tri proizvoda: Istio, Jeger i Kiali, koji olakšavajući za upravljanje interakcijama između servisa. Proizvod nudi mogućnosti za praćenje usluga i kreiranje vizuelnog prikaza puteva komunikacije.

Uticaj na organizaciju

Red Hat OpenShift sa Service Mesh proizvodom omogućava organizacijama da poboljšaju bezbednost aplikacija, elastičnost i skalabilnost. Sa druge strane istovremeno smanjenje indirektnih troškova projektanta i arhitekata. Red Hat OpenShift Service Mesh dodaje dodatni nivo bezbednosti za podatke u tranzitu uz međusobno TLS šifrovanje.

To olakšava kompanijama uvid u arhitekturu mikroservisa, tako što će moći da vizualizuju i prate protok podataka u svojim aplikacijama. Ovi uvidi mogu da diktiraju bolju raspodelu resursa za aplikacije, kao i brže identifikovanje nedostataka u određenim mikroservisima.

Uticaj na pojedinca

Koncepte na ovom kursu ćete moći da koristite da biste pojednostavili i efikasnije upravljali njihovim interakcijama sa pojedinim servisima. Naučićete kako da instalirate i konfigurišete Red Hat OpenShift Service Mesh da definiše, nadgledate, upravljate i obezbedi interakciju servisa u okviru njihove mikroservisne arhitekture. Ovaj kurs ima za cilj da ilustruje lakoću “sidecar” pristupa Red Hat OpenShift Service Mesh-a i da istakne prednosti otpornosti usluge i praćenja koje proizvod pruža.

DO328 video

DO328

Prijavite se odmah